Zeeverkenners

Vroeger of later kies je voor het water!

Zeeverkenners zijn jongens en meisjes van 11 tot 16 jaar, de naam zegt het al, het water verkennen. Hiervoor gebruiken zij speciale boten, zogenaamde lelivletten. Dit is een stalen zeilboot van zo'n zes meter lang. Met deze boten, waar geen motor in zit, kunnen we natuurlijk zeilen, maar ook roeien en wrikken. Gelukkig beschikken we ook over een sleepboot. Deze gebruiken we als er geen wind is, of als we lekker ver het water op gaan. De vletten leggen we dan achter de sleper en gaan in een lange stoet op weg.

 

Gebruik je talenten

Een zeeverkenner ontwikkelt z'n eigen talenten. Er is ruimte voor iedere zeeverkenner. Daarom zijn de zeeverkenners ook zo veelzijdig. Pannenkoeken bakken, zeilen, bruggen bouwen van touw en hout, zingen, kamperen onder een zeiltje, boogschieten, roeien, theater, vliegers maken, ontdekken! Je kunt het zo gek niet bedenken of het meest fantastische gebeurt bij de zeeverkenners van Pampusgroep Muiden.

Zomerkamp

Het hoogtepunt van ieder jaar is het zomerkamp! Het ultieme avontuur. Met je eigen bak (boot) in een tent, jouw eigen keuken bouwen en daar lekker op koken. Op pad zonder leiding en alles binnen een thema! Zomerkamp vindt (bijna) altijd plaats tijdens de eerste week van de zomervakantie. Op een locatie waar er lekker gezeild kan worden met dorpjes of steden in de buurt. We maken er iedere keer wat speciaals van!

Wat kan je van de leiding verwachten?

De leiding is eigenlijk de reisleiding. Ze laten zien hoe het moet, wijzen je de weg en maken jouw avontuur mogelijk. Zij zorgen dat alles rondom de opkomsten geregeld is. O ja, ze doen het allemaal vrijwillig en voor hun plezier. het kan dus maar zo zijn dat ze ook weleens wat geks doen. Niets van aantrekken en lekker meedoen!

Een kijkje nemen

Wil je weleens meemaken hoe het voelt om zeeverkenner te zijn? Dat kan! Elke zaterdagmiddag verzamelen we om 13.00 op de Westbatterij aan de Zeedijk in Muiden. Kom gerust langs!

Meer weten? Of aanmelden om te komen kijken? Mail dan naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.