Vroeger of later kies je voor het water!

Zeeverkenners zijn jongens en meisjes van 11 tot 16 jaar die, de naam zegt het al, het water verkennen.. Hiervoor gebruiken zij speciale boten, zogenaamde lelievletten. Dit is een stalen zeilboot van zo'n zes meter lang. Met deze boten, waar geen motor in zit kunnen we natuurlijk zeilen maar ook roeien en wrikken. Gelukkig beschikken we ook over een sleepboot, als er geen wind is of we heel ver weg gaan binden we alle lelievletten achter deze sleper en gaan we in een lange stoet op weg.

Gebruik je talenten

Een zeeverkenner ontwikkelt z'n eigen talenten. Er is ruimte voor iedere zeeverkenner. Daarom zijn de zeeverkenners ook zo veelzijdig. Pannenkoeken bakken, zeilen, internetten, bruggen bouwen van touw en hout, zingen, kamperen onder een zeiltje, boogschieten, theater, vliegers maken... je kunt het zo gek niet bedenken.

Op kamp

Het hoogtepunt van elk jaar is het zomerkamp. Het ultieme avontuur. Met je eigen bak in een tent. Je eigen keuken bouwen. Je eigen potje koken. Op pad zonder leiding met kaart en kompas. Niet weten waar je 's avonds slapen zal. Dikke vrienden worden.

Wat kan je van leiding verwachten?

De leiders zijn eigenlijk de reisleiders van jouw ontdekkingsreis. Ze laten je zien hoe het moet. Ze wijzen je de weg. Ze maken jouw avontuur mogelijk. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat er een toffe plek voor het zomerkamp gereserveerd is. Ze zorgen ervoor dat de zeeverkenners een eigen clubhuis hebben. Dat er hout is om vuur te stoken. Dat er tenten zijn. Dat er een plan is voor wat jullie gaan doen. Dat het veilig is wat jullie doen. O ja, en ze doen het voor hun plezier. Dus je hebt kans dat ze ook wel eens iets geks doen. Niks van aantrekken hoor. Doe gewoon even gezellig mee.

Een kijkje nemen:

Wil je wel eens meemaken hoe het voelt om zeeverkenner te zijn? Dat kan!

Elke zateragmiddag verzamelen wij om 13.30 uur op de Westbatterij aan de Zeedijk in Muiden. Kom gerust eens een middag langs.

Voor meer informatie kun je ook mailen naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Klik hier voor een overzicht van een uniform