20 Juli tot 27 Juli was het weer zover voor de Wilde Vaart van de Pampusgroep in Muiden: Zomerkamp.
Een heerlijk weekje kamperen, zeilen, varen, lol hebben, boodschappen doen en uitslapen.
Voor mij persoonlijk had ik besloten dat dit mijn vakantie was voor dit jaar en ik durf te wedden dat wij het beter hebben gehad dan menig ander kampeerder.Wie waren er dit jaar mee? Mark, Mathijs, Nico, Jitse, Martin, Siebe en Ik (Boy).

Om bij het begin te beginnen: dit jaar zijn we naar de Kagerplassen geweest nabij Leiden. Dit is dezelfde plek als waar de zeeverkenners dit jaar ook zijn geweest. De week dat wij er waren was een van de beste weken van deze nogal wisselvallige zomer van 2013, helaas hadden wij iedere dag van de week wel zo’n beetje de hele dag schaduw op ons terrein, alleen op het moment dat we film wilden kijken (jup we hadden een televisie mee), zorgde de zon er voor dat we geen drol konden zien.

Naast de televisie werd er ook nog een groot zwembad geleverd die we door middel van een koperen spiraal konden verwarmen. Nu konden we vanuit een verwarmd zwembad ’s avonds heerlijk film kijken op onze televisie, rond een kampvuur bij een prachtige sterrenhemel onder het genot van een heerlijk (lichtelijk) gekoeld drankje . Inmiddels hadden wij het thema van het kamp “Decadent” gedoopt. We besloten, allemaal behalve Jitse, dat het tijd werd voor de hele Harry Potter serie.

Helaas was het niet continu zo heerlijk aangezien Siebe helaas al de eerste (of tweede) avond moest vertrekken nadat hij verkeerd terecht was gekomen toen hij uit een boot wilde stappen en zo zijn knie blesseerde. Gelukkig is hij wel nog voor een paar dagen terug gekomen en heeft zo nog de gezelligste nacht van ons kamp mee gemaakt.

’s Ochtends laat opstaan om er achter te komen dat het echt wel nodig was om boodschappen te gaan doen, was voor ons dagelijkse kost. Iedereen die wilde ging lekker mee en anders mocht je het kampterrein fatsoeneren of genieten van een heerlijk dutje die toch ook echt nodig was.

 


                                                                                                                 Foto: Het zwembad + verwarming


Naast het boodschappen doen lekker het water op om te genieten van de zon of lekker te gaan zwemmen bij het kampterrein leverde voor mij echt “het” vakantie gevoel op. Helaas zat de week er al weer bijna op.

Vrijdagavond: We wilden vroeg naar bed omdat we er ook vroeg uit moesten aangezien er voor de terugreis onweer was voorspeld. Er werd echter besloten dat we met z’n allen in de “staftent” zouden slapen. Zoals je waarschijnlijk al kan raden kwam er van slapen niets terecht omdat meerdere mensen op willekeurige momenten hun bed verloren terwijl ze er nog op lagen. Vraagje: Wat doe je als je om 2:00 uur nog niet in slaap kan vallen? Juist ja, dan ga je gewoon weer buiten zitten. Ook de buren hadden dit in gedachten en samen met een aantal leden van de naburige wilde vaart hebben wij nog een hele gezellige nacht gehad en is er van slapen weinig terecht gekomen.


Goed de terugreis… Onweer op komst dus doorvaren geblazen. De hel brak pas echt los toen we net in Amsterdam aan kwamen. Gelukkig konden we nog net op tijd schuilen bij het olympisch stadion in het restaurant “The Oyster Club” waar wij normaal gesproken niet eens

binnen gelaten zouden worden. Maar omdat we van enige luxe genoten hadden tijdens ons kamp begrepen de mensen van het restaurant dat we “goede” mensen waren en mochten we toetreden in dit prachtige, luxe paleisje, waar de broeken goed strak zaten, het uitzicht fantastisch was en we warm en droog konden genieten van een drankje en de prachtige weersomstandigheden. Toen de ergste buien over waren moesten we helaas weer verder om zo rond 16:00 terug te zijn in Muiden.Login

PGM op Social Media

JSN Pixel is designed by JoomlaShine.com